Wat zijn backlinks

De SEO-industrie verandert in een extreem tempo, marketeers ontwikkelen elk jaar hun strategieën en verleggen hun focus. Backlinks blijven echter net zo cruciaal voor een strategie als toen ze voor het eerst werden gemaakt. Momenteel zijn backlinks een veel voorkomende fase in de wereld van SEO, en als u betrokken bent bij de industrie, weet u dat backlinks van vitaal belang zijn voor de prestaties van een website.

Wat zijn backlinks?

Backlinks vinden plaats op internet wanneer de ene website een andere website vermeldt en hiernaar linkt. Ook wel ‘inkomende links’ genoemd, maken backlinks hun verbinding via externe websites. Deze links van externe domeinen verwijzen naar pagina’s op uw eigen domein. Wanneer er backlinks voorkomen, is het alsof u een stem krijgt voor een webpagina. Hoe meer stemmen u krijgt van de gezaghebbende sites, wat een positief effect heeft op de positie en de zoekzichtbaarheid van een site.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn belangrijk voor zowel zoekmachines als eindgebruikers. Voor de zoekmachines helpt het hen bepalen hoe gezaghebbend en relevant uw site is voor het onderwerp waarvoor u rangschikt. Bovendien zijn backlinks naar uw website een signaal voor zoekmachines dat andere externe websites uw inhoud onderschrijven. Als veel sites linken naar dezelfde webpagina of website, kunnen zoekmachines interpreteren dat inhoud de moeite van het linken waard is, en daarom ook de moeite waard is om hoger op een SERP te worden gerangschikt (pagina met zoekresultaten van zoekmachines). Jarenlang was de hoeveelheid backlinks een indicator voor de populariteit van een pagina. Maar vandaag zijn algoritmen zoals de Penguin-update van Google gemaakt om te helpen met andere rangschikkingsfactoren; pagina’s worden hoger gerangschikt op basis van de kwaliteit van de links die ze van externe sites krijgen en minder op kwantiteit.

Backlinks zijn ook belangrijk voor de eindgebruiker. Bij een eindgebruiker verbinden backlinks zoekers met informatie die vergelijkbaar is met wat er op andere bronnen wordt geschreven. Een voorbeeld hiervan is wanneer een eindgebruiker een pagina leest waarin wordt besproken “hoe kinderopvanguitgaven vrouwen uit de beroepsbevolking halen”. Terwijl ze naar beneden scrollen, zien ze mogelijk een andere link met een onderzoek naar “hoe de toename van kinderopvang” de kosten van de afgelopen 25 jaar hebben de werkgelegenheid van vrouwen beïnvloed. ”In dit geval legt een backlink verbindingspunten vast voor informatie waarop een zoeker mogelijk geïnteresseerd is om te klikken. Deze externe link zorgt voor een solide ervaring omdat deze de gebruiker indien nodig rechtstreeks naar extra gewenste informatie stuurt.

Hoe bouw je backlinks?

Nu u weet dat backlinks belangrijk zijn, hoe verkrijgt u links naar uw site? Linkbuilding is nog steeds van cruciaal belang voor het succes van elke SEO-campagne als het gaat om organisch rangschikken. Backlinks vandaag zijn veel anders dan toen ze werden gebouwd in 7-8 jaar terug. Het hebben van duizenden backlinks of slechts een link van één website heeft geen invloed op uw rangpositie. Er zijn ook veel manieren om uw backlink-profiel te beheren en te begrijpen. Majestic, Buzzstream en Moz bieden tools om u te helpen uw linkprofiel te beheren en te optimaliseren. seoClarity biedt een integratie met Majestic, de grootste linkindex-database, die linkprofielbeheer integreert in uw gehele SEO-levenscyclus.

Vandaag zijn die strategieën verouderd. Bekijk deze paar tips voor linkbuilding die in 2018 werken:

Gastbloggen
Origineel onderzoek met inzichten
Relaties opbouwen met beïnvloeders
Terugwinning van koppelingen
Gevolgtrekking
Het verkrijgen van unieke en gezaghebbende links is cruciaal voor een hogere rangorde in de SERP’s en het verbeteren van uw SEO. Google’s algoritme voor de evaluatie van links is de afgelopen jaren geëvolueerd en heeft nu een uitdagender proces gecreëerd om backlinks van hoge kwaliteit te krijgen. Externe links zijn nog steeds van belang en zijn niet verouderd, dus begin met werken aan strategieën om waardevolle backlinks te krijgen om de zichtbaarheid van uw zoekopdracht te verbeteren.

betrouwbare backlinks

Wij zijn een team van internet experts gespecialiseerd in SEO en linkbuilding. Dagelijks zorgen wij ervoor dat de websites van onze klanten beter gevonden worden in Google. Naast SEO advies en het optimaliseren van websites om hoger te scoren in Google gaan wij nog een stap verder. Wij plaatsen handmatig backlinks op relevante websites, startpagina’s en blogs, deze links zijn kwalitatief wat op korte termijn zorgt voor  goede resultaten. Ja ook backlinks kopen kan bij ons.